Bestil take away lokalt i Aalborg

Madbonanza
Pizza
Burger
Sushi
Grillmad
Thaimad
Indisk
Vis mere
  • Levering nu
  • Tilbud
  • Gratis levering
  • Vegetarisk
  • Takeaway Tour
Mest relevant
  • Mest relevant
  • Nærmeste
  • Bedst bedømte
  • Hurtigste levering
  • Leveringspris

Nulstil filtre

Åben for bestilling

God mad lige til døren i Aalborg

Aalborg; der ligger den så smukt i Nordjylland, hvor Limfjorden når sit midtpunkt, hvor Jylland bliver Nørrejyske Ø og hvor IC3 togene når sin endelige destination. Og der er ikke det som man ikke kan i Danmarks fjerdestørste by: Tag en tur i den hyggelige gågade på en lun sommeraften, tage på vilde byture i Jomfruanegade, se de lokale AaB drenge spille fodbold på Nordjyske Arena og selvfølgelig tage til håndboldlandskamp i Gigantium.

Men Aalborg er meget mere end dette. Aalborg er mestre i god take away mad, leveret lige til din dør. Der er pizza restauranter som kan bringe dig meget mere end blot pizza i Aalborg: Du kan få saftige burgere, velsmagende kebab, frisk salat, alle former for god grillmad, lækre frisk-lavede sandwich og selvfølgelig italiensk mad i alle mulige udformninger.

Men bliver alt dette for meget af det almindelige? Ja så har Aalborg meget andet at tilbyde også. Du kan flere steder finde lækkert vegetarisk mad, hvis du er en af dem, som ikke bryder dig så meget om kød eller har valgt ikke at spise dyr. Men du kan også finde forskellige afkroge af dansk mad som du kender det hjemme fra køkkenet. Men sommetider kan det vel også være godt, at prøve den danske mad på en ny måde?

Der er ikke begrænsninger for hvad restaurant og café ejere i Aalborg står på spring for at levere direkte til døren og specielt til dig. Så Aalborg er i sandhed et godt sted at bestille mad!

Ja, Aalborg er i sandhed en perle. Lige meget om du skal i byen i weekenden, sejler på Limfjorden, skal nyde alt den sport som byen kan tilbyde, eller bare skal forkæle dig selv eller familien med lækker take away, fordi at du lige netop i dag, ikke gider at lave mad.

Take away fra hele verden i Aalborg

Aalborg by

 

Aalborg er Danmarks fjerdestørste by med cirka 130.000 indbyggere, og selv om der stadig er langt op til byer som København og Aarhus, så er den nordjyske by ved Limfjorden på mange måder en både stolt og vaskeægte storby med masser at have stoltheden i. Ikke mindst, når det gælder byens take away, hvor talrige restauranter tilbyder alt fra den klassiske pizza og kebab til lækre sea food menuer langs den nyrenoverede havnefront ned mod Limfjorden.

 

Aalborg er vilde natlige byture i den kendte diskoteks- og værtshusgade Jomfru Ane Gade, det er søndage med take away mad og sportsoplevelser i selskab med de lokale AaB drenge på byens stadion Nordjyske Arena, og det er en stor historie begyndende med en blomstrende købstad i middelalderen og foreløbigt kulminerende som en aktiv studieby med plads til en bred skare af subkulturer og et udbud af kultur og take away i verdensklasse.

 

Aalborg er ganske enkelt en af Danmarks bedste byer at bestille take away mad i. Er du sulten i den lille Nordjyske storby, er din største udfordring, at bestemme dig for, hvad du skal have at spise. Burger, kebab, pizza eller måske dykke ned i byens atypisk store udvalg af lækkkert tilberedt vegetarmad. Aalborg har det hele, og kigger vi lidt tilbage i tiden, startede opblomstringen af Aalborg som by faktisk netop med nem mad.

 

En by med masser af historie og go mad

Stort udvalg af restauranter

I år 1516 fik Aalborg nemlig tildelt monopolet på handel med saltede sild i Danmark. I dag byder byens mange hyggelige spisesteder på en noget mere spændende og varieret kost, i form af take away, der endda bliver leveret lige til døren, men dengang var saltede sild ikke sådan at kimse af. De kunne holde sig længe, de var billige og Nordjyderne var også i middelalderen driftige folk, så monopolet skabte formuer for byens købmænd, der i denne periode etablerede stærke handelsforbindelser til andre lande i hele verden. Forbindelser som stadig sætter deres præg på byen, hvor for eksempel take away mulighederne er præget af både det mellemøstlige, europæiske og asiatiske køkken.

 

 

I middelalderen spillede Aalborgs “bønder, tømrere og jyske knejte” også en hovedrolle i et mere trist indslag i Danmarkshistorien, nemlig borgerkrigen kaldet “Grevens Fejde”. I 1534 blev Skipper Clements oprørshær, der ellers hidtil havde sejret mod adelen, omringet i Aalborg af Johan Rantzaus tropper. De hærgede, brændte og plyndrede limfjordsbyen, og tæt på 2.000 mennesker mistede livet. Men Aalborg rejste sig af asken, fik gang i handlen igen - og helt indtil 1850 - hvor Aarhus tog over - var Aalborg den største by i Jylland. Måske er det den mentalitet, der stadig præger byens spisesteder - i hvert fald er udvalget af både gourmetoplevelser og take away imponerende i forhold byens størrelse.

 

I centrum af Aalborg, ligger en lang række smukke bygninger, som er bevaret helt tilbage fra middelalderen. Blandt andet det gamle kloster, som efter reformationen blev omdannet til hospital og skole. Hele området omkring det gamle kloster, der i dag drives som en selvejende institution, emmer af gode madoplevelser i form af både caféer og gourmetrestauranter, hvor af flere har take away på menuerne, der veksler mellem helt klassiske retter, moderne fusionskøkken og lækker fast food.

 

Samtidigt byder de velbevarede bygninger på masser af gode historier. Blandt andet var det her, at klosterpræstens sønner under 2. Verdenskrig stiftede Churchill klubben, der blev en af de første organiserede grupper som gik til modstand mod den tyske besættelsesmagt, og på den måde har ungdommen - og studenterlivet - gennem mange år været kilden til stolthed og udvikling i Aalborg, og den store koncentration af unge studerende i Aalborg spiller selvfølgelig også en rolle i det store udvalg af take away i byen.

 

Midt i byen ligger Aalborg Studenterhus, der har udviklet sig til at være et markant spillested, der sagtens kan konkurrere med de større byer. Som navnet antyder spiller Studenterhuset en stor rolle i Aalborgs studieliv. Universitetet, der satser målrettet på internationalt samarbejde med uddannelsesinstitutioner i hele verden, har godt 18.000 studerende i alt, og mere end 100 af dem bruger flere gange om ugen eftermiddage og aftener på frivilligt arbejde som bartendere, afryddere og opvaskere på Studenterhuset, hvor der udover velbesøgte koncerter i weekenderne, også er gode muligheder for både lektiecafeer og afslapning med spil, kaffe og avislæsning. Det er således også mere end én gang sket, at der en tilfældig eftermiddag er blevet bestilt en stak pizzaer eller anden take away mad til den hyggelige cafe, der selvfølgelig har gratis wifi adgang.

 

Et besøg på studenterhuset giver også et godt billede af det sammensatte kulturliv, Aalborg byder på. Byen har nemlig plads til både de hårde rappere ude fra Gug og Aalborg Øst, karseklippede vægtløftere direkte fra fitnesscenteret, metalhoverne samt hippierne med guitaren på nakken. På en almindelig tur ned af strøget, møder man alle disse typer - og selvfølgelig også en helt masse af dem midt i mellem. For alles vedkommende gælder det, at der er masser  af lækker take away mad at komme efter i Aalborg. Hvad enten maden skal nydes i en af de mange parker, eller den skal bringes til døren efter en oplevelsesrig dag i byens rige kulturliv.

 

Har man sagt Aalborg, må man også nævne Nørresundby, der ligger lige på den anden side Limfjorden. Også her er der mulighed for veltillavet take away mad bragt lige til døren. Hvad enten der bestilles fra Nørresundbys egne mange restauranter, eller fra den anden side af broen, der binder de to byer tæt sammen. Men selv om, der ikke er langt fra Nørresundby til Jomfru Ane Gade, bliver det dog hurtigt slået fast, at der er tale om to helt forskellige byer, når man taler med en Aalborgenser.

 

Limefjorden, muslinger, østers... og pizza?

 

Limfjorden er således en vigtig skillelinje, der udover at skille Jylland fra den Nørrejyske Ø, er kilde til både historiske og nye spændende erhvervsprojekter, som eksempelvis produktion af blåmuslinger og østers. Limfjordsøsters siges at have en helt unik smag med mere karakter end andre østers, og forholdene i Limfjorden er perfekte til at dyrke denne delikatesse, som da også kan bestilles på flere af Aalborgs restauranter. Selv uden Østers har Limfjorden dog meget stor betydning for Aalborg som by. Ikke mindst efter renoveringen af den gamle havnefront, som i dag er blevet et smukt grønt mødested og pusterum midt i byen.Her mødes unge som gamle for at nyde en burger, en pizza eller en sandwich fra en af byens take away steder, der med dagens teknologi nemt kan nås via smartphone.

Bestil take away Aalborg

Fra denne oase midt i den pulserende by, er der blandt andet udsigt til det gamle - og for længst lukkede - kraftværk, Nordkraft, der efter i flere år at have stået som et mindre kønt indslag på havnen, har fået nyt liv som kultur- og musik- og iværksætterhus. Den store bygning byder i dag blandt andet på trænings- og idrætsfaciliteter, ligesom der er kontorpladser til 25 mindre virksomheder. Den høje bygning, der har ialt 13 niveauer med alt hvad hjertet kan begære af kulturelle og kulinariske oplevelser, har været med til at løfte hele området og samtidigt skabt grobund for en række nye fantastiske muligheder for at bestille lækker take away i byen.

 

En tur gennem Aalborg efterlader et indtryk af en en fantastisk by, hvor verdener mødes, og hvor der er noget for ethvert smagsløg. På take away fronten tilbyder aalborg således både steaks, nudler, burger, pizza og vegetarretter, ligesom det selvfølgelig også er muligt at bestille sushi, der de seneste år er blevet en særdeles populær spise i Danmark.

 

Har man brug for først at opbygge lidt appetit, er der masser af muligheder for at gøre det i Aalborg. En helt særlig oplevelse fås i byens zoologiske have, der i sagens natur ikke helt så stor som den i København, men ikke desto mindre, er man næsten garanteret en god oplevelse blandt pingviner, giraffer og nuttede tigerkillinger i Aalborg Zoo, der rummer mere end 1.500 dyr og hvert år bliver besøgt af mere end 375.000 mennesker.

 

Som nævnt er mulighederne for take away i Aalborg næsten uendelige, og har man brug for en følelse af overblik, inden man beslutter sig for, hvilken take away ret, der skal på bordet, tilbyder Aalborg også det. Byens vartegn, Aalborgtårnet, rager nemlig hele 105 meter op over havoverfladen. Tårnet er i sig selv 55 meter højt, og Nordens største udendørs elevator kører hele vejen op til toppen, hvor der selvfølgelig også ligger en lille café. Herfra kan man nyde udsigten, overblikket, og hvis man har en kikkert med, måske spotte lige nøjagtig den take away restaurant, der matcher dagens sult.

 

Aalborgtårnet blev i øvrigt rejst i 1933 under Nordjysk Udstilling, og dengang var det meningen, at det kun skulle stå midlertidigt. Efterfølgende opdagede man dog, at det ville blive alt for dyrt at rive tårnet ned igen, og så købte et af byens skydeselskaber det i stedet for den nette sum af 5.000 kroner. I dag er prisniveauet i byen steget lidt, men når det kommer til take away, er der stadig rigtigt gode muligheder for at gøre en god handel, og det er kendetegnende for en stor del af byens restauranter, at de tilbyder take away af høj kvalitet til fornuftige priser.

 

I dag er Aalborg, udover fodbolden, kulturen, Jomfru Ane Gade og de gode muligheder for take away primært kendt for et aktivt erhvervsliv, der blandt andet består af en stor klynge af små innovative teknologivirksomheder og it-virksomheder, der i mange tilfælde arbejder tæt sammen med byens universitet. Dertil er der selvfølgelig spritfabrikkerne, der producerer den berømte - eller berygtede - røde Aalborg, ligesom cementfabrikken, havnen ikke mindst lufthavnen, er med til at gøre Aalborg til en by, der holder fast i stærke bånd til fjerne destinationer i hele verden. Noget der også sætter sit tydelige præg på det store, varierede og eksotiske udbud af take away bragt lige til døren i Aalborg. God Appetit.

 

Ofte stillede spørgsmål

 

Hvem laver den bedste take away i Aalborg?

Hos os kan du vælge mellem hele 80+ spisesteder i og tæt på Aalborg. Du kan derfor vælge mellem mange restauranter, som laver lækker mad af forskellige typer. Er du sulten efter take away, vil du ikke gå forgæves hos Hungry.dk

Hvilken type take away kan jeg bestille i Aalborg?

I Aalborg kan du vælge mellem et hav af forskellige køkkener. Vælg mellem de populære retter som pizza, burger og sushi - eller bestil noget lidt anderledes: Prøv Pho Saigon, hvis du er på udkig efter smagfuld vietnamesisk mad eller Bollyfood Indisk Take Away, hvis du også er helt vild med butter chicken.

Kan jeg bestille dessert i Aalborg?

Ja. Tag et kig under de enkelte restauranter for at se, hvad de tilbyder af skønne desserter og er du mere til slik, kan du bestille take away fra en af kioskerne i Aalborg.

Kan jeg finde vegetariske retter på Hungry.dk?

Ja. Blandt de mange spisesteder i Aalborg finder du altid vegetariske muligheder. Bestil take away på Hungry.dk, hvis du er til retter uden kød men med massere af god smag.

Kan jeg bestille take away til store arrangementer?

Ja det kan du godt. Er I over 20 mennesker, anbefaler vi dog, at I ringer til den enkelte restaurant og aftaler nærmere.

Hvor lang er leveringstiden?

Leveringstiden varierer typisk fra sted til sted. Derudover afhænger leveringstiden også af hvilken type mad og hvor meget du har bestilt. Klik ind på de enkelte spisesteder for at få et mere præcist svar på hvor længe din bestilling er undervejs.

Leverer Hungry.dk i hele Aalborg

Ja. De mange spisesteder i Aalborg er spredt over hele byen, så du er sikker på at finde noget nær dig.

Vi har placeret vores annoncerede og nye restauranterne øverst på listen og derefter finder du restauranter med kortest leveringstid/afstand til dig. Læs mere.