food

Give Away - Mad Til Danske Hjemløse og udsatte

 

Her hos Hungry beskæftiger vi os hver dag med take away og vores fineste opgave er at sørge for vores brugere bliver mætte. Men hvad med dem, der ikke selv har råd til take away? Vi vil gerne hjælpe, og derfor har vi vendt take away på hovedet og introduceret "Give Away".

 

Vi ønsker at sætte et smil på læben af de danskere, der er allermest sultne - de hjemløse, og vi har brug for din hjælp. Når du bestiller din take away her på Hungry, har du nu muligheden for at give et bidrag sammen med din bestilling. Vi samler hver måned bidragene sammen og leverer mad til danske hjemløse.

 

Idéen til "Give Away" opstod i slutningen af 2013, fordi vi gerne vil lave noget, hvor vi, sammen med vores brugere, hjælper dem, som ikke selv har råd til den luksusoplevelse take away mange gange er.

 

’Projekt Udenfor’, Kirkens Korshær og Hus Forbi

Vi samarbejder med flere hjemløse-organisationener i Danmark. Bl.a. Landsforeningen af Væresteder (og herunder IDVI’Projekt Udenfor’, Kirkens Korshær og Hus Forbi, der med deres hold af frivillige ildsjæle hjælper hjemløse i hele Danmark og møder dem ude på gaden flere gange om ugen. Med "Give Away" kan vi sammen hjælpe organisationerne i deres arbejde og gøre det muligt for dem at lade de hjemløse opleve glæden ved en varm burger eller dejlig, sprød pizza. Det er en oplevelse, de husker og ser tilbage på med stor glæde i flere måneder efter.

 

Sådan fungerer Give Away

Det er meget simpelt. Vi giver dig mulighed for at støtte, når du bestiller take away hos os. Vælger du at give et bidrag, får du samtidig mulighed for at afgive din stemme på, hvilken mad der skal bestilles til de hjemløse. Du bestemmer selv størrelsen af dit bidrag. 5 kr. er godt, 10 kr. er bedre, og 20 kr. er fantastisk.

 

Du laver dit bidrag i forbindelse med, at du afgiver din bestilling på take away.

Vi omsætter de indsamlede penge til den type mad, som har modtaget flest stemmer, og leverer maden direkte til de steder, hvor hjælpeorganisationerne møder de hjemløse. Så har de tid til at uddele maden og tage sig en snak med de hjemløse, som de ofte er på fornavn med.


 

Glæden ved en varm burger er den samme uanset, om du er rig eller fattig. Kan en burger give en hjemløs et smil på læben, vil vi sammen med dig og vores andre brugere gerne uddele denne lille glæde.

 

Tusind tak for din støtte!

 

Varme hilsner,

Rune Risom, Direktør for Hungry

 

 

Fakta om hjemløse i Danmark

Der lever omkring 6.100 hjemløse på gaden i Danmark, og de sidste syv år er tallet steget med 23 %.

Cirka halvdelen af dem bor i hovedstadsområdet, og især unge under 30 er en voksende gruppe.

Kilde: Kortlægning af hjemløshed foretaget i uge 6 i 2015 af SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

 

 

Give Away - De gode historier

Vores Give Away foregår flere gange om måneden forskellige steder rundt omkring i landet. Af og til er organisationerne så venlige at sende os en lille historie og et par billeder retur. Så kan vi se, hvad pengene går til, og vi får chancen for at dele historierne med donorerne. Du finder nogle af disse historier her, mange flere er forhåbentligt på vej.

 

Vi har nu haft Give Away i følgende byer:

Aalborg, Aarhus, København, Odense, Esbjerg, Vejle, Holstebro, FredericiaHerning, Rosklilde, Helsingør, Ringsted, Horsens, Svendborg, Korsør, Skælskør, Sønderborg, SlagelseSilkeborg, København N, Viby J, Randers, Skive, Middelfart, Sønderborg, Ikast og Kolding