Bestil take away lokalt i Køge

Pizza
Burger
Sushi
Grillmad
Indisk
Sandwich
Hungry Delivery
Vis mere
  • Levering nu
  • Tilbud
  • Gratis levering
  • Vegetarisk
  • Takeaway Tour
Mest relevant
  • Mest relevant
  • Nærmeste
  • Bedst bedømte
  • Hurtigste levering
  • Leveringspris

Nulstil filtre

Åben for bestilling

Køge byder på både historie og lækker mad

Smukt placeret ved Køge Bugt, hvor Køge Å løber ud i Øresund ligger den gamle by Køge. Byen har rødder helt tilbage til Middelalderen, hvor byen fik købstadsrettigheder af Erik Mened (du ved, ham, der var søn af ham der, der blev dræbt i Finderup Lade) og derfra udviklede byen sig til den hyggelige handelsby, den er i dag. Faktisk er den blevet kåret som Danmarks Bedste Handelsby i både 2010, 2011, 2012 og 2016.

 

Ud over de mange butikker finder man også mange lækre restauranter i forstaden. Og sammenholdt med byens forholdsvis beskedne størrelse på omkring 36.000 indbyggere er udvalget af kulinariske oplevelser ganske imponerende. Man behøver bestemt ikke rejse til København for at få god og eksotisk mad uanset, om man vil spise ud eller have maden leveret. Det er uanset, om man er i humør til indisk, italiensk eller måske nogle mellemøstlige specialiteter?

 

Det er klart, at shopping er et oplagt tidsfordriv i de mange butikker og specialforretninger, men Køge er meget mere end blot et sted, hvor man kan svinge dankortet. Der er nemlig mange attraktioner og arrangementer for hele familien. Er man historieinteresseret, er en byvandring rundt til byens gamle bygninger en særlig oplevelse. Danmarks ældeste bindingsværkshus, ”Det Gamle Hus”, ligger i Kirkestræde 20 og er dateret tilbage til 1527. Huset har haft mange formål igennem sin lange levetid, men bliver i dag brugt af Køge Bibliotek som børnebibliotek, hvor børnene kan få fortalt historier, spise madpakker og finde letlæse-bøger.

 

I Kirkestræde ligger flere spændende gamle bygninger, og for enden ligger den smukke Sankt Nicolai Kirke, som siden 1250 har prydet byen og kaldt til gejstlige begivenheder. Men alt den traven frem og tilbage, imens man ser på gamle huse, kan jo hurtigt give en god appetit, og så er det jo heldigt, at gaden ligger centralt og tæt på de mange spændende spisesteder, hvor man kan få lækker mad.

 

Byens torv har traditionelt set altid været samlingspunktet i en handelsby, og det var her, man både mødtes for at handle men også for at se sine medborgere og udveksle et par ord. Den tradition har Køge Festuge grebet og lavet en ugelang festival hvert år i august-september, hvor nogle af Danmarks bedste musikere spiller til den gratis festival. Der er liv i gaderne og udendørsservering flere steder, hvor man kan nyde en øl og en portion god mad, imens man hører musik og oplever stemningen.

 

Når ikke festivalen indtager torvet, er der hver uge torvedag på Køge Torv. Her kan man købe lækre råvarer som for eksempel frisk fisk, spændende oste, friske grøntsager og kød til billige penge.

 

Midt i byen ligger også den hyggelige Lovparken, som indbyder til hyggelige gåture, boldspil og hvor man kan slå sig ned med en frokostkurv og holde skovtur i det grønne. Gider man ikke kokkerere til den store guldmedalje, så byder byen på mange lækre Take Away steder, som kan tilberede mange forskellige retter, som gør sig godt til en picnic.

 

Har man mod på at bevæge sig lidt udenfor byen, ligger Køge i et utroligt naturskønt område, hvor især Køge Å og vådområder dominerer landskabet. Hop på cyklen og tag ud og udforsk området med sprøde sandwich i tasken og kaffe på kanden. Her er der igen guf for dem, der er interesseret i Danmarks historie, og på Bronzestien kan man besøge gravhøje og få viden om bronzetiden.

 

Køge Havn har altid været et knudepunkt for byen. Det er her, de store industrier har til huse, og der er både erhvervs- og fritidssejlads og lækre fiskerestauranter, som serverer friske fisk fra de lokale farvande. Efter maden kan man jo passende tage en spadseretur og se på de mange fine sejlbåde og de store transportskibe, som hver dag lægger til i forstaden.

Vi har placeret vores annoncerede og nye restauranterne øverst på listen og derefter finder du restauranter med kortest leveringstid/afstand til dig. Læs mere.