Sushi i danske byer

 

Den japanske ret, sushi, har for alvor fået sin plads blandt danskernes favorit retter. Her finder du en liste over de byer, hvor du kan finde lækker sushi. Både til udbringning og afhentning.

 

 

Sushi i København

København var fødestedet for sushi kulturen i Danmark, og allerede i 1986 åbnede Danmarks første sushibar på Vimmelskaftet. I dag er der mange lækre sushirestauranter i hovedstaden, som alle bruger hver deres opskrifter, så du kan få de mest velsmagende stykker. Og uanset om du har lyst til makiruller, califonia rolls eller sashimi, så finder du det helt sikkert i metropolen København.

 

Sushi i Aarhus

Danmarks næsstørste by Århus byder på masser af lækker sushi. Her kan du få både sushibokse og selv vælge lige præcis dine favoritter. Er du måske mest til en Red Dragon med tun og avokado? Eller måske en inside out med surimi og agurk? Mulighederne er mange, og du kan smage det hele i Danmarks største landsby, Aarhus.

 

Sushi i Aalborg

Selvom Aalborg er en havneby, har fiskeri aldrig været byens hovedindustri. Men det har ikke forhindret aalborgenserne i at levere frisklavet, lækker sushi til de sultne borgere. Tun, krabbe og laks med ris rullet sammen i noritang og serveret med rigelig soja. Det kan faktisk ikke blive bedre!

 

Sushi i Odense

H.C. Andersen havde nok rynket lidt på næsen, hvis han havde fået serveret en gang rå fisk, men heldigvis er odenseanerne siden kommet efter det og forstået, hvor lækker den japanske delikatesse er. Især når den serveres med den stærke wasabi, som kan give selv den mest hårdføre mand sved på panden. Vidste du forøvrigt, at wasabi planten er i familie med peberrod?

 

Sushi i Næstved

Sydsjællænderne står bestemt ikke tilbage for københavnerne, når det kommer til sushi. I Næstved kan du finde frisklavet og friskrullet sushi, som ville gøre selv en japaner misundelig. Så uanset om du har været på strøgtur på med pigerne på Axeltorv, Kvægtorvet eller i Næstved Storcenter på jagt efter Kähler vaser, så kan I slutte dagen af med at spise lækre nigiri stykker med rejer, tun eller måske tamago.

 

Sushi i Silkeborg

Sushirestauranterne i Silkeborg hiver næppe fiskene op af Gudenåen eller en af de mange søer, men frisk fisk skal der til, når der skal rulles lækker temaki sushi. Disse stykker kaldes også håndrullet sushi, da de er formet som kræmmerhuse og får et mere rustikt udtryk end de mere gængse typer, som maki eller inside out. Uanset om du er til den ene eller anden slags, så kan du finde det her i Midtjyllands (måske) smukkeste by.

 

Sushi på Amager

På Amager Ø har den japanske delikatesse virkelig fået fodfæste, og uanset om du er fra Islands Brygge, Amagerbro eller Kastrup er det nemt at finde lokale sushisteder. Du behøver altså ikke bevæge dig ret langt, når sulten efter sashimi og soja melder sig. Ja, du kan faktisk bare blive i din sofa.

 

Sushi i Randers                

Ved du ikke, hvad du skal lave på din date i Randers? Hvad med at invitere på sushi og en gåtur langs Randers Fjord? Så kan I hygge jer med at spise med pinde og drikke varm sake til. Hvis I mere hjemstavnspatriotiske, så smager en kold Thor også fint sammen med salte edamame bønner og søde sushiris.

 

Sushi i Esbjerg

I en by med så stor tradition for fiskeri, som Esbjerg, er det klart at sushi er populært. Frisk fisk er essentielt for at lave sushi, og her brillerer Esbjerg uden tvivl. Så fat spisepindene og gå på opdagelse i den japanske spise helt lokalt i Vestjyllands største by.

 

Sushi i Slagelse

Selvom Slagelse er en gammel by med smukke gamle huse og teglstenskirken Sankt Mikkels Kirke er byen helt med på sushi trenden. Her finder du nemt den type sushi, du har lyst til. Nemt, frisk og lækkert lige til at sætte tænderne i.

 

Sushi i Kolding

Kolding tiltrækker unge fra hele landet med forskellige spændende uddannelser. Det er for eksempel i Kolding, at du kan blive dyrepasser på Hansenberg eller læse design på Designskolen Kolding. Og hvis der er noget, som de unge godt kan lide at spise, så er det frisklavet, lækker sushi.

 

Sushi i Vejle

Hvad kan være mere appetitvækkende end en lang gåtur langs Vejle Fjord med udsigt til den arkitektoniske perle, Bølgen? Og når sulten melder sin ankomst, så er der da få ting, som er lækrere end en gang velsmagende chirashi med soya og wasabi. Velbekomme!