Take away i danske byer

 

Take away er populært i Danmark. Her finder du en genvej til restauranter i de større, danske byer, der bringer mad ud til dig. Eller hvor du selv kan komme forbi og hente maden.

 

Take away i København

Som en sand metropol har Danmark's hovedstad alt inden for takeaway. Lige fra greasy burgere, pizza slices og shawarmaer til gourmet asian fusion food. Der er noget for enhver smag, det er bare med at kaste sig ud i det, prøve noget nyt og finde ud af, hvad ens favorit spise nu er.

Take away i Aarhus

Som den anden største by i landet har Århus den perfekte størrelse til, at udvalget af mad er bredt og spændende. Men byen er samtidigt ikke større, end at du i løbet af kort tid når at have et næsten personligt forhold til din lokale pizza pusher.

 

Take away i Odense


Hvilken type Take Away ville H.C. Andersen mon være til? Tjah, det er da bare med at få det prøvet af. Eller gå på opdagelse i maden, som vikingerne i den gamle trelleborg, som Odense er bygget op fra, sikkert ofte gjorde.

Take away i Aalborg


Langt fra de andre større byer i landet har Ålborg udviklet helt sin egen atmosfære. En smuk by i dagstimerne, en festlig by om aftenen og natten. Hvad enten du bor der fast, er på sightseeing eller kommer træt hjem efter en tur i Jomfruanegade, så finder du helt sikkert noget lækkert mad til at stille din sult med.

Take away i Herning

Ude vestpå i Jylland - midt på den jyske hede - ligger en by, som efterhånden er ved at have udviklet sig til lidt af en kulturel perle. Messecenteret er ofte centrum for koncerter og begivenheder med nogle af de største navne i verden. Og byens restauranter har udviklet sig til at dække denne udvikling også.

 

Take away i Næstved


Beliggende lige op ad Lolland-Falster og under en times kørsel fra København har Næstved udviklet sig til lidt af et trafikknudepunkt. Endda helt tilbage fra middelalderen, hvilket tydeligt ses på alle de forskellige attraktioner i området. Er du på tur, så finder du helt sikkert også nemt noget god mad på farten her.

Take away i Holstebro


En perle i det nordjyske. Med Storåen løbende ind igennem bymidten har Holstebro et charmerende og unikt bymiljø. Hvilket endda reflekterer sig i deres takeaway mad. Ved du for eksempel hvad, der er på en taxa pizza? Hvad der gør den unik?

Take away i Silkeborg


Gudenåen, Hjejlen og Himmelbjerget. Silkeborg forstår rigtigt at udnytte, at den er placeret midt imellem bølgende bakker, smukke bøgeskove og spejlblanke søer. Lyder det ikke skønt at nuppe en bunke sandwiches fra en lokal restaurant og gå på opdagelse i skovene? Eller måske tage en tur på søerne i kano eller med verdens ældste, aktive hjuldamper?

Take away på Amager


De fleste Jyder og andre udlændige betragter nok Amager som København. Men i virkeligheden er bydelen en ø lige ud for hovedstaden, hvor størstedelen af det lave, frugtbare land er indvundet fra Øresund. Hvad enten du tager en tur på Amager Fælled eller er et smut i Bella Centret, så husk, at bydelen også har et stort og spændende udvalg af mad, du kan tage med dig.

Take away i Randers


Beliggende lige nord for Aarhus og syd for Aalborg ved Gudenåens udmunding og starten af Randers Fjord, kan man vist godt kalde Randers for lidt af et trafikalt knudepunkt. Hvis du alligevel suser forbi, hvorfor så ikke stoppe op og snuppe en bid mad med på farten fra en af byens restauranter?

 

Take away i Esbjerg

Som gammel fiskerby med stolte traditioner indenfor fiskeriindustrien har Esbjerg altid budt på lækre fiskerestauranter. Men den vestjyske by tilbyder i dag et langt større udvalg af lækre delikatesser og retter end blot paneret rødspætte med smørsauce.

 

Take away i Kolding

I den største by i Trekantsområdet er du altid sikker på at kunne finde lækker mad. Byen har et bredt udvalg af verdens køkkener, så uanset om du vil tage aftensmaden med hjem eller spise ud, så er der her alt, hvad hjertet begærer.

 

Take away i Vejle

Ved du, hvad forskellen på shawarma og kebab er? Det gør de i den sydjyske by og hos Vejles madsteder, kan du få lige den type kød i din durumrulle, som din mave kalder på. Og så kan du jo spise den til den smukke udsigt ud over Vejle Fjord eller efter en fodboldkamp med Vejle FC.

 

Take away i Horsens

I den østjyske by Horsens finder du nemt og hurtigt takeaway, når sulten melder sig efter en tur på Europæisk Middelaldermarked eller når du har været i Fængslet og høre fed musik. I Horsens er der alt godt til ganen.

 

Take away i Slagelse

Beliggende i det vestlige Sjælland har Slagelse altid haft en vigtig rolle i det danske handelsliv. Selv tilbage i Middelalderen var Slagelse et sted, man kom for at handle med forskellige fødevarer. I dag finder du hurtigt mad fra hele verden til både udbringning og afhentning.